bodø
Utbygging av nytt strømnett skal gi bedre energiforsyning til Bodø og Nord-Norge. Foto: Arva

ABB og Arva har inngått avtale for å sette fart på utbyggingen av energiforsyningen i Nord-Norge.

På ti år skal Arva utvide like mye strømnett som det har tatt 125 år å bygge. De har i dag kapasitet til å transportere 800 megawatt i sitt nett. Frem til 2032 skal dette dobles til 1.600 megawatt. Investeringene er anslått til å være på 8,5 milliarder kroner. –...
Artikkelen er 142 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.