goliat
Goliat-plattformen nordvest for Hammerfest. Foto: T3n60/Wikimedia Commons

Planlagt idriftsettelse er flyttet fra 2027 til 2028.

GoliatVind AS sendte den 29. november 2023 melding og forslag til konsekvensutredningsprogram foret demonstrasjonsanlegg for flytende havvind på 75 MW. Bak selskapet står Odfjell Oceanwind, Source Galileo og Kansai Electric Power. Anlegget skal knyttes til eksisterende infrastruktur på Goliatfeltet utenfor Hammerfest. Utsettelsen av den planlagte idriftsettelsen fra 2027 til 2028...
Artikkelen er 655 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.