Solcelle-hus
Enebolig med solceller på taket. Arkivfoto

Gjennom en kompensasjonsordning vil Norgesnett redusere lokale forbrukstopper og slik legge til rette for raskere utbygging av solkraft på bygninger. RME vurderer forslaget.

Det går fram av et brev selskapet har sendt til Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE. Selskapet ønsker å innføre en målrettet kompensasjon direkte til nettkunden for aktivert fleksibelt forbruk på nettstasjoner der selskapets nye prognosemodell tilsier at det er høy sannsynlighet for flaskehalser i det lokale nettet kommende døgn....
Artikkelen er 1183 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.