Illustrasjonsfoto: Lyse

Statnett kan trenge flere personer hvis det blir krig. Nå vil myndighetene kunne pålegge sivil arbeidsplikt.  

Justis- og beredskapsdepartementet har nylig hatt ute på høring et forslag om endringer i sivilbeskyttelsesloven, for å kunne pålegge sivil arbeidsplikt (sivil arbeidskraftberedskap) når rikets selvstendighet eller sikkerhet er i fare. Samtidig foreslås det i den forbindelse hjemmel til å regulere adgangen til å etablere og avslutte arbeids- og tjenesteforhold....
Artikkelen er 256 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.