vindturbin
Illustrasjonsfoto: Robert Sandell/Mostphotos

Energidepartementets mener det er en utfordring at Statnett som systemansvarlig ikke alltid oppnår kontakt med alle konsesjonærer for å formidle systemkritiske vedtak.

Som Energiteknikk har omtalt, styres mange vindparker fra hjemme-PC, nettbrett og mobil, uten at Statnett har automatiserte løsninger for oversikt over produksjonen. I slutten av desember anbefalte Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE at forskriften om systemansvar endres slik at Statnett lettere kan styre produksjonen under vanskelige driftsforhold. Driftssikkerhet Denne...
Artikkelen er 236 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.