galaaen
- Vi ser nå et veldig fragmentert konsesjonssystem i Norge, sier direktør for produksjon og bærekraft i Fornybar Norge, Øistein Galaaen. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Krav om egne tillatelser fra ulike etater har gjort konsesjonssystemet for vindkraft veldig fragmentert, advarer Fornybar Norge. Energiministeren vil se på saken.

– De som jobber med utbygging, møter en mangehodet stat, sa Fornybar Norges administrerende direktør Åslaug Haga på foreningens årskonferanse i Bodø i forrige uke. – Utbyggerne skal forholde seg til Mineraldirektoratet, til Luftfartstilsynet, til Mattilsynet, til Vegvesenet, til Riksantikvaren, til Forsvaret, og vi kunne holde på. Alle disse har...
Artikkelen er 498 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.