generator skitten
Smuss og støv kan bidra til å kortslutte småkraft-generatorer. Illustrasjonsfoto: Motor & Generator Service

Mange skader på småkraft-generatorer har gitt 150 prosent påslag på forsikringspremiene.

Selskapet Marsh har siden 2016 vært forsikringsmegler for Småkraftforeninga, og har over 200 kraftverk fra foreningens medlemmer i sin portefølje. Nå har selskapet laget en rapport der de tar et dypdykk ned i kraftverkenes skadestatistikk. – Det var veldig mye skader, og det måtte gjøres noe med, sier megleransvarlig for...
Artikkelen er 480 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.