Statkrafts administrerende direktør Christian Rynning-Tønnesen
Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft. Foto: Statkraft

Christian Rynning-Tønnesen  skal lede ICP Infrastructure.

Industri Capital Partners (ICP), Aker’s eiendomsforvaltningsfirma, kunngjorde i dag at de har utnevnt tidligere Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen som ny seniorpartner og administrerende direktør for ICP Infrastructure.

ICP Infrastructure investerer i storskala energiomstillinginfrastruktur, fra produksjon av fornybar energi til industriell avkarbonisering.

«Christian Rynning-Tønnesen bringer den kunnskapen, praktiske erfaringen, nettverket, og merittlisten som ICP trenger», uttaler administrerende direktør i Aker ASA og styreleder i ICP, Øyvind Eriksen i en melding.

«Jeg er svært motivert for å finne industrielle løsninger som kan bidra til å redusere klimaendringenes innvirkning, samtidig som det gir attraktive avkastninger for våre investorer. For å skalere de løsningene som er nødvendige for å oppnå globale klimamål, må vi finne innovative måter å forene institusjonell kapital med industrielle innsikter på. Aker er sterkt posisjonert i begge arenaene. ICP Infrastructure vil samarbeide med verdens største investorer og internasjonalt ledende industrielle selskaper,» utaler Rynning-Tønnesen i meldingen.

Rynning-Tønnesen vil tiltre stillingen innen 19. august i år.