Skjomen
Skjomen kraftverk i Narvik kommune i Nordland. Foto: Statkraft

Utskifting av løpehjul og generator kan gi mulighet til å levere mer systemtjenester.

Statkraft vurderer å øke effekten ved utskifting av generator og løpehjul i Skjomen kraftverk i Narvik, skriver selskapet i et brev til NVE. «Bakgrunnen for dette er nylig oppdaget behov for nødvendig utskifting av komponenter etter slitasje over tid», skriver Statkraft brevet, datert 19. april. Det er installert tre Pelton...
Artikkelen er 605 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.