Løvås
Konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Det er behov for målrettet støtte til tiltak som kan frigjøre nettkapasitet i kritiske perioder, mener Statnett.

«For å nå klimamål for 2030 trenger Norge økt satsing på tiltak som raskt begrenser forbrukstoppene», skriver Statnett i et innspill til ny styringsavtale for Enova som Energiteknikk har sett. Dette vil ifølge Statnett ha stor betydning fram til nettet er tilstrekkelig utbygd. «Kraftpriser og bedre utforming av overføringstariffer kan...
Artikkelen er 424 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.