Lytt til et godt råd: Det er ikke spesielt behagelig å urinere på et strømførende gjerde. (Foto: Fortum)

Har du tisset på et strømgjerde uten å få vondt? Da har du gjort det feil.

Kilde: Fortum/Strømvippa

Er du en av dem som har tatt utfordringen i vennegjengen, og forsøkt å tisse på et strømgjerde? Da vet du at én av to ting skjer:

  1. Du får det til å si smell og må gå bredbeint som en cowboy de neste dagene.
  2. Du prøver nervøst å dirigere strålen så godt du kan, men kjenner til din store lettelse ingenting.

Dersom du opplevde ikke å kjenne noen ting, så betyr det dessverre ikke at du er tøffest i gata. Det betyr bare at du har gjort det feil.

Urin leder strøm veldig bra. Det betyr at strømmen fra gjerdet veldig enkelt kommer pilende opp i urinrøret ditt (ja, det er like ubehagelig som det høres ut), men det skjer ikke før urinstrålen er sammenhengende hele veien fra kroppen din og ned til strømgjerdet.

Når vi tisser gjør vi det nemlig ofte i usammenhengende stråler, og når strålen brytes, brytes også strømmen av på vei opp til kroppen din.

Vind og andre forhold kan derfor bryte opp strålen din, og du må kanskje stå og tisse en stund før du har en stråle som er kraftig og sammenhengende nok til at du får strøm i deg fra gjerdet

Jo, det gjør veldig vondt. Du får strøm i urinrøret. Bare å tenke på det gjør vondt.

Et strømgjerde har høy spenning, men lite strøm. Den høye spenningen gjør at du får et kraftig sjokk idet strømmen kommer inn i tissen din, men ettersom det er lite strøm, er det for folk flest ikke farlig. Men det er veldig, veldig vondt.