Bråket rundt Frøya vindpark fortsetter. Foto: Dirk Ingo Franke

Motstanderne av Frøya vindpark møtte opp og protesterte da TrønderEnergi satte opp gjerde for å forberede byggearbeidene.

Representanter fra TrønderEnergi møtte mandag opp for å sette opp skilt som skal redusere fartsgrensen ved byggeområdet. I tillegg skal de sette opp gjerder rundt anleggsområdet, skriver Adresseavisen.

Rundt ti demonstranter fra aksjonsgruppa «Nei til vindkraft på Frøya» hadde imidlertid møtt opp for å stoppe byggearbeidet.

– Vi vil ikke ha gjerde i området. Det har vi ikke bruk for, og vi har ikke tenkt å slippe dem til så lett. Alt er ikke avklart ennå. Advokatene våre jobber fortsatt med saken, sier gruppas leder Eskil Sandvik til avisen.

Politiet kom også til byggeområdet for å skape dialog mellom TrønderEnergi og demonstrantene.

Samtidig hadde en rekke demonstranter samlet seg utenfor Scandic Lerkendal i Trondheim, i forbindelse med generalforsamlingen i Trønderenergi, skriver NRK. 

Fredag opphevet Fylkesmannen Frøya kommunes vedtak om å stanse planene for bygging av vindkraftverket, og TrønderEnergi varslet at de ville starte byggingen så snart som mulig.

Vindparken skal bli på 60 MW. I stedet for 26 turbiner med vingetipp opp mot 150 meter blir det 14 turbiner med totalhøyde på 180 meter. Dette er en av årsakene til at kommunen, som først var positiv til prosjektet, snudde seg mot det.