møre og romsdal
Illustrasjonsfoto: Mørenett

Statnett er ikke låst til å selge hele 132 kV-nettet i fylket til Mørenett alene, og mener det beste er en felles løsning hvor også nettselskapene på Nordmøre og i Romsdal er med.

Kommunikasjonsdirektør Henrik Glette i Statnett opplyser til Energiteknikk at Statnetts styre i forrige uke ga administrasjonen fullmakt til å fortsette prosessen med salget av sitt 132 kV-nett i Møre og Romsdal.

Selskapet har som kjent undertegnet en intensjonsavtale med Mørenett om at de skal få kjøpe alt Statnetts 132 kV-nett i hele fylket. Men det er ikke dermed sagt at Mørnett alene blir sittende igjen med dette nettet til slutt.

Best med felles løsning

Etter at frontene hardnet til i forrige uke, har Statnett hatt et møte med topplederne i selskapene bak Nordmøre og Romsdal Regionalnett, hvor NEAS står i spissen.

– Vi har hatt møter og kommer til å fortsette dialogen med aktørene i hele fylket, sier Glette.

– Så dere skal snakke med andre enn Mørenett med tanke på et salg?

– Forhandlingene med Mørenett fortsetter og vi har en intensjonsavtale som gjelder og vil følge opp den, men vi har god dialog med resten av aktørene også. Vi har hele tiden ment at det beste er en felles løsning for hele fylket, men det har vist seg vanskelig. Skulle det vise seg å likevel være mulig å finne en løsning som alle aktørene stiller seg bak hvor nettet overdras i sin helhet, er det interessant, sier Glette.

Støtte fra energiministeren

Statnett skal til sammen selge 400 kilometer nett og 10 transformatorstasjoner i fylket.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet.har kritisert salgsprosessen, men energiminister Kjell-Børge Freiberg forsvart Statnetts fremgangsmåte i saken.