Illustrasjonsfoto: Robert Sandell/Mostphotos

Blir tredje største vindparken i Finland.

DNV GL har bistått med teknisk rådgivning for Lundin Petroleum og Sval Energi i forbindelse med oppkjøpet av Metsälamminkangas vindpark på 132 MW i Vaala i Nord-Österbotten i Finland, skriver DNV GL i en pressemelding.

Vindparken består av 24 5,5-158 vindturbiner (5,5 MW og 158 m rotordiameter) fra GE Renewable Energy. Prosjektet vil produsere rundt 400 GWh årlig når det kommer i drift i 2022, og vil med det være den tredje største vindparken i Finland.

DNV GL fungerte som teknisk rådgiver gjennom hele transaksjonsfasen og vurderte prosjektets risikoer og muligheter.

DNV GL deltok ifølge meldingen også aktivt i kontraktsforhandlinger og foreslo tiltak for å forbedre prosjektet. DNV GL vil fortsette som teknisk rådgiver for investorene under byggingen av vindparken.