Årets vinterkonferanse skulle gått av staben i Hamburg. Foto: Thomas Wolf, www.foto-tw.de/Wikimedia Commons

Av hensyn til risikoen for Korona-smitte.

Energi Norge har besluttet å avlyse Vinterkonferansen som skulle vært avholdt med 300 deltakere i Hamburg fra 25, til 27. mars. Beslutningen er tatt for å forebygge spredning av koronaviruset, skriver Energi Norge i en pressemelding.

Vinterkonferansen samler hvert år flere hundre ledere fra fornybarnæringen, politikk og forvaltning.

– Både norske og tyske myndigheter har nå skjerpet rådene om å begrense reiser og større konferanser for å hindre spredning av koronaviruset. Da finner vi det ikke lenger forsvarlig å flytte en så stor gruppe nordmenn til utlandet, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i meldingen.

I tillegg til smittevernhensyn, er det også praktiske forhold som vanskeliggjør konferansen. Enkelte flyavganger til Hamburg er blitt innstilt de aktuelle dagene. Flere foredragsholdere og samtlige stortingspolitikere som skulle deltatt i debatter på konferansen, har dessuten fått reiseforbud.

– Vi beklager sterkt at vi må avlyse konferansen. Dette er vår viktigste næringspolitiske møteplass som mange har jobbet med over lang tid og mange har gledet seg til. Men vi må ta ansvar både for deltakernes sikkerhet og for å begrense smittespredning over landegrensene, sier Kroepelien.