Claus Nerhagen og Frank Sagvik i Akershus Energi, Thor Christian Tuv og Nora Holst Haaland i FUSen. Foto: Steinar Aasen

Skal eie en tredel av solcelleselskapet,

Solenergi FUSen leverer komplette solcelleanlegg på tak og fasader i bedriftsmarkedet*. Akershus Energi har nå inngått avtale om å bli eier av en tredjedel av selskapet. 

– Vi anser Fusen som det beste solkraftselskapet i Norge rettet mot bedriftsmarkedet, og vi ser virkelig fram til dette samarbeidet, sier leder for ny fornybar energi i Akershus Energi, Frank Sagvik, i en melding på Akershus Energis nettside.  

Sol er ikke et nytt satsingsområde for Akershus Energi. I 2013 ble Norges største solvarmeanlegg åpnet i Akershus Energipark. Det leverer solvarme inn i fjernvarmenettet. Selskapet har også en eierandel i Otovo, som leverer solcelleløsninger til privatmarkedet.

Daglig leder Thor Christian Tuv i FUSen er svært fornøyd med å få Akershus Energi inn på eiersiden.

– De har lang erfaring og bred kompetanse innen fornybar energi. Med Akershus Energi som deleier blir solenergiselskapet styrket finansielt, og det kommer inn en nyskapende og vekstorientert deleier for å øke vår satsning på sol, sier Tuv.

*Rettelse: FUSen er ikke Norges største leverandør av solcelleanlegg i bedriftsmarkedet, slik vi først kom i skade for å skrive.