I tillegg til statlig investeringsstøtte foreslår Agder Energi-sjef Steffen Syvertsen både redusert grunnrenteskatt, endrede avskrivningsregler og økt bruk av direktekjøp for å øke aktiviteten i kraftsektoren som følge av korona-krisen. Foto: Agder Energi

Agder Energy-sjef Steffen Syvertsen foreslår direkte investeringsstøtte for kraftprosjekter. Hafslund E-CO-sjef Finn Bjørn Ruyter tror det blir for byråkratisk og tidkrevende, og sverger til lavere grunnrenteskatt.

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Steffen Syvertsen har spilt inn de samme forslagene til regjeringen, noe også bransjeorganisasjonen Energi Norge har gjort. Syvertsen har i tillegg tatt til orde for at for at myndighetene gir kontantstøtte på en del av investeringsbeløpet for nett og kraftverk. – Da vil vi kunne sette i verk mange tiltak innenfor...
Artikkelen er 773 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.