Smisto
Hæhre Entreprenør hevder at de store forsinkelsene i prosjektet skyldes svært mye vanskeligere geologiske forhold enn forutsatt.
Foto: SKS

Hæhre Entreprenør vil ikke betale 104 millioner i dagbøter etter store forsinkelser.

Kraftige og kostbare forsinkelser i Smisto-prosjektet i Nordland har ført til en alvorlig konflikt mellom entreprenør og utbygger. Hovedentreprenøren Hæhre Entreprenør vil nemlig ikke betale dagbøtene på til sammen 104 millioner kroner til byggherren Smisto Kraft. Smisto Kraft eies 50/50 av Helgeland Kraft Produksjon og SKS Produksjon. De tre kraftverkene i...
Artikkelen er 475 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.