kroepelien
Energi Norge-sjef Knut Kroepelien. Arkivfoto: Øyvind Lie
Foto: Øyvind Lie

Hadde ønsket lengre overgangsperiode ved fjerningen av utkoblbar tariff.

  • Øyvind Lie

Denne uken behandlet Statnetts styre tariffmodellen for 2021, slik Energiteknikk skrev i går.

Der gikk det fram at selskapet dropper ordningen med utkoblbar tariff.

Selskapet varslet samtidig at det skal gjøres med en overgangsordning, hvor rabatten opprettholdes med 50 prosent av dagens nivå i 2021 før det avvikles i 2022.

Energi Norge har i likhet med skipsfartsnæringen og Arbeiderpartiet på Stortinget vært bekymret for at fjerningen av den utkoblbare tariffen skulle ta bort viktige insentiver for elektrifisering, særlig innen maritim sektor.

– Rabatten for fleksibelt forbruk reduseres til 50 prosent av dagens nivå i 2021.Det er positivt at Statnett kommer oss noe i møte, men vi hadde ønsket oss en lengre overgangsperiode, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge i en melding på organisasjonens nettside.

Statnett begrunner vedtaket med at det i dag finnes og utvikles mer effektive måter å sikre fleksibilitet i kraftnettet. Energi Norge skriver likevel at de er bekymret for konsekvensene.

– Det blir en stor utfordring for næringen å tilpasse seg dette, og arbeidet for å videreutvikle markedsløsninger for fleksibilitet må prioriteres av aktørene, sier Kroepelien.