Eidsfossen i Otta-elva. Her kommer inntaket til Nedre Otta kraftverk, et av de to største prosjektene som nå er under bygging. (Foto: E-CO)

1,5 TWh ny kraftproduksjon ferdigstilt i andre kvartal i år

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Det går det frem av en oversikt over Olje- og energidepartementets (OED), kommunenes og Norges vassdrags- og energidirektorats (NVE) vedtak om konsesjon og konsesjonsfritak for nye kraftverk, og innrapportert oppstart av ny kraftproduksjon. Flere nye prosjekter startet også bygging. Til sammen er det 11,3 TWh ny kraftproduksjon under bygging, en nedgang på 0,2 TWh sammenlignet med foregående kvartal. I andre kvartal ble vindkraftverkene Bjerkreim i Bjerkreim kommune og Kvitfjell i Tromsø...
Artikkelen er 242 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.