Freyr
Skisse av Freyrs planlagte batterifabrikk i Mo i Rana.
Foto: Freyr

Freyr inngår avtale med Elkem om langsiktig forsyning av materialer for produksjon av battericeller.

  • Øyvind Lie

Avtalen som er signert, en såkalt et memorandum of understanding (MoU), er for kommersiell levering av anodeaktive materialer til Freyrs litium-ion-battericelleanlegg, som er under utvikling i Mo i Rana, skriver Freyr i en pressemelding.

I henhold til avtalen skal selskapene samarbeide om å etablere langsiktige leveranseavtaler for anodeaktive materialer, inkludert batterigrafitt og høykonsentrerte silisium-batterimaterialer til Freyrs første pilotproduksjonslinje, til selskapets 2-25 GWh fast-track-anlegg og den påfølgende 32 GWh gigafabrikken.

Avtalen omfatter også felles utvikling og industriell testing av anodeaktive materialer med høy ytelse og løsninger for økt energitetthet i battericeller og forbedret sikkerhet.

Som Energiteknikk har omtalt, arbeider Elkem med et anlegg for produksjon av batterimaterialer på Herøya kalt Northern Recharge.

– Vi er glade for å signere en avtale med Freyr for å undersøke potensialet for en fremtidig kommersiell leveranseavtale for Elkem og skalere opp aktiviteten rundt Elkems nye silisium-grafitt komposittmaterialer, sier Stian Madshus, visepresident og daglig leder Europa i Elkem Advanced Battery Materials, i meldingen.

Freyr inngikk nylig også en avtale med Siemens.