Lødingen rådhus
Rådhuset i Lødingen.

Nær halvveis i å få kommunenes godkjennelse til fusjonen mellom Nordkraft og Hålogaland Kraft.

Et enstemmig kommunestyre i Lødingen vedtok i dag å si ja til fusjon mellom Hålogaland Kraft og Nordkraft. Etter at Harstad kommune sa ja i forrige uke og Gratangen i går, gjenstår det nå behandling og vedtak i de fire eierkommunene Kvæfjord, Ibestad, Tjeldsund og Narvik.

– Vi ser at jobben og de gode prosessene vi har hatt i lag i forkant, har gitt kommunestyrene godt grunnlag for beslutning, sier administrerende direktør Ida Texmo Prytz i Hålogaland Kraft i en pressemelding. Prytz var til stede på møtet.

Dersom alle kommunene vedtar et ja til fusjon, blir den endelige formelle beslutningen tatt i ekstraordinære generalforsamlinger i Hålogaland Kraft og Nordkraft i slutten av oktober.