løkskjelvatn
Vanninnsig og manglende bergspenninger førte til at SKL måtte flytte kraftstasjonen halvannen kilometer inn under Strype-heiane, mer enn 500 meter dypere enn planlagt.

SKL er uenig med entreprenøren YIT om årsakene til en kraftig forsinkelse som gjør Litledals-utbyggingen «flere titall millioner kroner dyrere».

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Løkjelsvatn kraftstasjon i Etne kommune i Vestland fylke skulle opprinnelig stått ferdig innen utgangen av 2021. Nå ser det ut til at det neppe skjer før på vårparten 2023. Dette har flere årsaker, blant annet vanninnsig og manglende bergspenninger inne i fjellet. Prosjektleder Kjetil Heimvik hos Sunnhordland Kraftlag AS (SKL)...
Artikkelen er 1021 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.