nett
Illustrasjonsfoto: Henrik Glette/Statnett

Mellom klokka 8 og 9 i dag ble det brukt 25.146 MWh kraft i Norge.

Det viser Statnetts oversikt over kraftsituasjonen. I den samme timen ble det forbrukt 24.920 MWh.

Det er kun tre uker siden sist gang det ble satt forbruksrekord, 15. januar. Da ble det brukt 24.536 MWh mellom klokka 8 og 9.

– Vi ser at flere rekorder har blitt slått de siste ukene. Det kalde været som har vart en stund er en viktig grunn til at forbruket nå er høyt, men det høye forbruket skyldes ikke bare kulden. Det er også resultat av økt elektrifisering av samfunnet, både innen transport og industri, og en vridning bort fra fossile brensler til oppvarming, der oljefyring ble forbudt fra 2020, sier Gunnar Løvås, konserndirektør for system og marked i Statnett, i en melding på Statnetts nettside.