Svoldalselva
Utsikt mot Sildafjorden fra øvre del av Svoldalselva der inntaket til kraftverket var planlagt. Foto: NVE

NVE mener rørtraseen ville gitt for store inngrep i terrenget.

[abform_energi]
Fatland Kraft AS søkte i 2019 om konsesjon for å bygge Svoldal kraftverk i Kvinnherad kommune i Vestland fylke. NVE har nå kommet fram til at de negative virkningene ved prosjektet er så store at søknaden må avslås, skriver direktoratet i en pressemelding. Inngripende rørgate Etter NVEs syn vil tiltaket,...
Artikkelen er 193 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.