graffer
Generatoren og resten av turbinaggregatet til småkraftverket Graffer er levert av Rainpower. Foto: Hywer

Verken hekkende og fredet rovfugl eller norgesrekord i lite nedbør har hindret Clemens Kraft i å bygge småkraftverket Graffer i Lom.

Det er blitt en stående vits i Lom kommune at de, med norgesrekorden i lite nedbør, nå har ikke bare ett, men hele to vannkraftverk. Men nedbørsrekorden fra 1911 (bare 130 mm på ett år) spiller selvsagt ingen rolle når snøen smelter på Kvitingskjølen (2064 moh.) helt nord i Jotunheimen....
Artikkelen er 801 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.