Matthias Hofmann og Anne Sofie Risnes, Statnett flankeres av Senterleder Jun Elin Wiik og innovasjonsleder Christina Wolan i Smartgridsenteret. Foto: Atle Abelsen

Statnett mottok innovasjonsprisen under årets Smartgridkonferanse.

[abform_energi]
Statnett har de to siste årene gjennomført to tvillingprosjekter for å undersøke hvordan prisen påvirker forbrukerfleksibiliteten i topplasttimen, og hvordan de kan aktivisere slik forbrukerfleksibilitet inn i sine markedsløsninger. I det første, kalt eFlex (eksplisitt fleksibilitet) har de undersøkt hvordan automatiseringen hos balansetilbydere og teknologileverandører til sammen kan bidra til...
Artikkelen er 407 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.