Skytjenester er en uunngåelig, men risikabel tjeneste for kraftselskapene når de digitaliserer driften. Foto: conceptcafe/Adobestock
Skytjenester er en uunngåelig, men risikabel tjeneste for kraftselskapene når de digitaliserer driften. Foto: conceptcafe/Adobestock

Nett- og kraftselskaper som lagrer kraftsensitiv informasjon i skytjenester, får nå en etterlengtet sikkerhetsveileder.

Norske kraft- og nettselskaper kan ikke unngå å ta i bruk skytjenester i håndteringen og lagring av kraftsensitiv informasjon. Kravet til digitalisering betyr en mer utstrakt bruk av blant annet digitale sensorer, og bruk av dataene fra mange av denne typen løsninger betinger skytjenester. Der er det er mange fallgruver...
Artikkelen er 582 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.