tonne
Statnett-sjef Hilde Tonne. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Statnett nesten halverer eksportkapasiteten fra Østlandet til Sverige ved å gjøre som svenskene og droppe systemvern.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det har i høst vært store begrensinger i nettet til Norge fra Sverige i sør. Det har ifølge Statnett gitt utfordringer for driften av kraftsystemet. Statnett varsler nå endringer i driften som vil medføre begrenset kapasitet fra Sør-Norge til Sverige. – Transparens, gjensidighet og felles forståelse er grunnpilarene i det...
Artikkelen er 392 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.