En fusjonsreaktor er en toroidformet reaktor der ekstremt sterke elektromagneter er en viktig bestanddel. Ill: MIT

Rundt 10 prosent av ventureselskapets ramme på 750 millioner dollar skal nå sluses inn i framtidsprosjektet.

Equinor Ventures (EV) øker investeringen i Commonwealth Fusion Systems (CFS), som en del av finansieringsrunden Series B som samler inn over 1,8 milliarder amerikanske dollar for å kommersialisere fusjonsenergi. Pressetalmann Ole Morten Aanestad i Equinor kan ikke fortelle hvor mye de hadde investert i teknologien til nå, eller konkret hva...
Artikkelen er 594 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.