ETAP
Eastern Trough Area Project (ETAP) er et av feltene på britisk sokkel som eierne har bedt om kraft fra Norge til. Foto: BP

Hybridkabler og havvind kan realiseres tidligere om norske myndigheter tillater eksport av opptil 200 MW til oljeinstallasjoner på britisk sokkel, hevder Sweco og BP.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk tidligere har omtalt, har oljeselskapet BP spurt norske myndigheter om å få tilknytning til et forbruk på rundt 200 MW til installasjoner på britisk side i Nordsjøen. Kraften skal gå til feltene Elgin, Shearwater og Eastern Trough Area project (ETAP). En fullelektrifisering skulle redusere de årlige CO2-utslippene med...
Artikkelen er 696 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.