Destinasjonsladeparken Inspiria Charge Court i Sarpsborg, med solceller på taket og batterilager i konteiner. Vitensenteret Inspiria i bakgrunnen. Foto: Atle Abelsen

Østfold Energi er en av aktørene bak en av Norges største destinasjonsladeparker. Der skal de blant annet teste hvordan batteriene kan levere systemtjenester.

Mandag 4. april åpner Inspiria Charge Court ved E6 på Grålum i utkanten av Sarpsborg by. Det blir det første av sitt slag i Europa med 34 «vanlige» ladepunkter og et ladepunkt som både kan lade bilen, men seinere også bruke bilbatteriene som fleksibilitetsressurs når det er nødvendig. Det siste,...
Artikkelen er 1317 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.