Eidsivas og Tensios pilotanlegg i Lierne i Trøndelag blir neppe like stort som Superhub i Storbritannia. Bilde: National Grid

Selskapene er enige om å bygge en pilotinstallasjon i Trøndelag med store nettbatterier for effektstøtte i kraftnettet.

Samarbeidet vil utrede bruk av energilagring med store, flyttbare batteripakker som et alternativ til reinvesteringer i strømnettet. Dette kan på sikt gi nettselskaper en ny utleietjeneste av batterier for å sikre raskere påkobling av kunder, skriver selskapene i en pressemelding. – Tradisjonell utbygging av nett er både tidkrevende og kostbart,...
Artikkelen er 371 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.