mongstad
Slik så Energiverk Mongstad ut høsten 2009, da det ble satt i prøvedrift og folk ennå hadde tro på gasskraftens fremtid i Norge. Foto: Dong Energy

Forsyningssituasjonen rundt Kollsnes og Mongstad trues dersom Equinor legger ned gasskraftverket som planlagt.

Det systemansvarlige Nettselskapet i Norge, Statnett SF, har nettopp sendt et brev til Equinor ASA der de ber energiselskapet om å vurdere om det er hensiktsmessig å stenge ned gasskraftverket på Mongstad (Energiverk Mongstad – EVM) som planlagt. – Vi ser på hele forsyningssituasjonen i Norge, og har høynet beredskapen...
Artikkelen er 386 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.