Samarbeidsaktørene på Brattøra. Kristian Dahlberg Hauge (Trondheim kommune), Stine Hostad (Entra), Bengt Eidem (Tensio f.v.), Stig Tore Laugen (TE), Bernhard Kvaal (TE). Foto: Trønderenergi

I går morges ble en mikrohandel med energi mellom to bygninger for første gang gjennomført over et ordinært målepunkt.

[abform_energi]
For første gang har to aktører levert elektrisk energi gjennom ett og samme målepunkt. Energihandelen som skjedde i Brattøra mikronett klokka 0400 4. juli. Dette skal være unikt også i europeisk sammenheng. Dette hevder Trønderenergi i en pressemelding i dag. Fleksibilitet – Hensikten er å skape muligheter for lokal produksjon og...
Artikkelen er 655 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.