Samarbeidsaktørene på Brattøra. Kristian Dahlberg Hauge (Trondheim kommune), Stine Hostad (Entra), Bengt Eidem (Tensio f.v.), Stig Tore Laugen (TE), Bernhard Kvaal (TE). Foto: Trønderenergi

I går morges ble en mikrohandel med energi mellom to bygninger for første gang gjennomført over et ordinært målepunkt.

For første gang har to aktører levert elektrisk energi gjennom ett og samme målepunkt. Energihandelen som skjedde i Brattøra mikronett klokka 0400 4. juli. Dette skal være unikt også i europeisk sammenheng. Dette hevder Trønderenergi i en pressemelding i dag. Fleksibilitet – Hensikten er å skape muligheter for lokal produksjon og...
Artikkelen er 655 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.