Glomma rett nedanfor Høyegga dam Foto: George Nicholas Nelson/NVE.

GLB får fortsette å regulere Savalen, Fundin og Rendalsoverføringen i Glommabvassdraget som før. Men de kan bli pålagt nye miljøkrav.

[abform_energi]
Saksbehandler George Nicholas Nelson i NVE forteller at de nye vilkårene innebærer å vurdere miljøtiltak som erosjonssikring, habitatstiltak og etablering av gytegrus for fisken. Mulighet for å pålegge slike tiltak fnnes nå i de nye vilkårene. – Den vesentligste endringen er at NVE og miljømyndighetene kan pålegge slike og flere...
Artikkelen er 502 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.