Illustrasjon Morrow, laget av Veidekke Logistikkbygg AS

Morrow Batteries og Siva går sammen for å bygge batterifabrikk i Arendal.

  • Øyvind Zambrano Lie

Morrow Batteries og Selskapet for industrivekst (Siva) etablerer et felles eiendomsselskap for å sette opp bygget til Batterifabrikk 1 på Eyde Energipark i Arendal.

Dette blir det første av fire byggetrinn. Tomten er ferdig opparbeidet og rammetillatelse er innvilget. Med Siva som eiendomsinvestor, satses det nå på byggestart så tidlig som september 2022. Siva går inn med 67 prosent av eiendomsinvestering på 480 millioner kroner, skriver Siva i en pressemelding.

Ferdig neste år

– Dette er startskuddet for fabrikken som skal stå klar neste år. Med Siva på laget har vi fått en fremoverlent eiendomsutvikler med lang erfaring i industriutbygging, sier Håkon Tanem, fungerende administrerende direktør i Morrow, i meldingen.

Energiteknikk skrev i mai at Morrow Batteries hadde fått inn en milliard kroner i ny kapital, og at Siemens og ABB var inne som investorer.

– Vi er godt i gang med produktutviklingen og forventer å levere de første battericellene for testing hos kunder i løpet av de kommende månedene. Formålet med Batterifabrikk 1 er å vise markedet og kundene at vi kan levere kvalitet i stor skala. Vi ser frem til byggestarten i september, slik at vi kan utvide vår operasjon over de neste 15 månedene, sier Tanem.

315 MW

Batterifabrikk 1 i Eyde Energipark blir på totalt 19.000 kvadratmeter grunnflate, og med 8.000 kvadratmeter mesaninetasje.

Fabrikken er den første av fire byggetrinn og vil kunne produsere mer enn 1 GWh battericeller årlig. Hele prosjektet er ventet å stå ferdig i 2028. Da vil gigafabrikken til Morrow i Arendal ha en årlig produksjonskapasitet på 43GWh.

Ferdig utbygd ventes fabrikken å kreve minst 315 MW strøm.