split rotor
Fra en tidligere pilotinstallasjon i Porjus kraftverk i Luleelven. Ved å utruste eksisterende generatorer med utstyr for balansert magnetisering, kan man blant annet eliminere problemer med kast i en deformert rotor. Foto: Uppsala Universitet

Ti år forlenget levetid er en av fordelene med teknologien som svenske selskaper nå skal teste i et pilotanlegg i oktober.

Det er den svenske oppstartbedriften Magstrom Nordic AB, som Energiteknikk skrev om i november 2021, som står bak den banebrytende teknologien Split Rotor. Sammen med den svenske energigiganten Vattenfall, og muligens Statkraft, skal de teste teknologien i et nytt fullskala anlegg i Sverige. Utstyret skal installeres i et foreløpig hemmelig...
Artikkelen er 320 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.