lnett
Fra venstre Sigve Hamran i LNett, Anastasiia Savchenko i Esri og Svein Arne Rakstang i Elvia. Foto: LNett

Elvia og LNett har utviklet en informasjonsmodell for strømnettet som blir europeisk standard for nettselskaper.

Nettselskaper over hele verden ønsker å ta i bruk modellen og det nye standardspråket for hvordan de skal håndtere data om kraftnettet. – Dette er helt nødvendig for å kunne håndtere et kraftsystem som blir stadig mer komplekst, sier nettdirektørene i Elvia og Lnett. Modellen beskriver hvordan ulike komponenter i...
Artikkelen er 594 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.