Norsk Grønnkrafts nye tunnelboremaskin (TBM) krever så stort areal ved innslaget at det ikke ble noe problem å få plass til en kraftverksbygning etter at tunnelen var ferdig. Foto: NGK

Historisk hardt fjell og store koronautfordringer førte til forsinkelser og 23 prosent høyere utbyggingskostnad for Mork kraftverk.

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Den norske fjellheimen kan være stri. Ikke bare på overflaten, men også nedover i sedimentene for de som skal bore og sprenge. Da Norsk Grønnkraft AS skulle bore tunnel for Hafslund Eco AS i fjellmassivet Bårdshøgdi til det nye Mork kraftverk i Erdalselvi i Lærdal kommune innerst i Sognefjorden, viste...
Artikkelen er 998 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.