olkiluoto
Olkiluoto 3-reaktoren på vestkysten av Finland har sprekker i matevannspumpene. Foto: TVO

Det er oppdaget skader i de indre delene av matevannspumpene på Olkiluoto 3-kraftverket, og en ny forsinkelse er sannsynlig.

  • Øyvind Zambrano Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Skadene ble oppdaget under vedlikeholds- og inspeksjonsarbeid, skriver kraftverkets eier Teollisuuden Voima Oyj (TVO) i en pressemelding. Dette vil sannsynligvis ha betydning for fortsettelsen av oppstarten av reaktoren, som allerede er 12 år forsinket, opplyses det. Et tidsplanoverslag skal ferdigstilles i løpet av de kommende dagene, ifølge TVO. Matevannspumpene pumper...
Artikkelen er 145 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.