håkon borgen
Direktør for havområdene i Statnett, Håkon Borgen, vil ha fart i utviklingen av standardiserte løsninger for å få ned prisen på havvindteknologi. Foto: Atle Abelsen

Enda mer standardisert teknologi og offensive regulatoriske grep trengs for å få realisert det enorme potensialet for flytende havvind.

Under Statnetts forskningskonferanse i Oslo i forrige uke ble teknologileverandører og Statnetts egne teknologieksperter stilt til veggs med spørsmålet: «Hvilke grep er nødvendig for at vi i Norge skal nå målet om minst 30 GW havvind innen 2040»? Dette er som kjent regjeringens mål. Statnetts konserndirektør for utvikling på havområdet,...
Artikkelen er 502 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.