aasland
Energiminister Terje Aasland (Ap). Foto: Bernt Sønvisen

Svært høye investeringskostnader gjør at kjernekraft vil kunne kreve betydelig offentlig støtte, påpeker energiminister Terje Aasland.

KrFs Hadle Rasmus Bjuland har spurt energiminister Terje Aasland hvorfor han avviser kjernekraft som mulig energikilde i Norge. «Vi har for lite ren energi og vi legger beslag på alt for mye natur. Kjernekraft er interessant, fordi den er utslippsfri, stabil og medfører små naturinngrep. Den siste tiden har Frankrike,...
Artikkelen er 257 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.