pk svensk kjernekraft
Sveriges statsminister Ulf Kristersson og klima- og miljøminister Romina Pourmokhtar la onsdag fram forslag om å åpne for å bygge flere kjernekraftverk.

Den svenske regjeringen vil åpne for kjernekraft på andre steder enn der reaktorer allerede finnes. Da kan små reaktorer bygges der kraften trengs.

  • Øyvind Zambrano Lie

Onsdag sendte den svenske regjeringen et forslag på høring om å fjerne forbudet mot å bygge nye kjernekraftreaktorer på andre steder enn der det allerede finnes i dag. I dag har Sverige reaktorer i Ringhals, Oskarsham og Forsmark. «Det gir mulighet til å bygge ny kjernekraft i hele landet», var...
Artikkelen er 830 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.