Montører som jobber på en høyspentforbindelse i distribusjonsnettet. Arkivfoto: Vesterålskraft

Ny dataanalyse fra Elvia viser at nettinvesteringer som oftest er mer lønnsomt enn fleksibilitetstiltak.

I over 70 prosent av tilfellene der nettselskapet Elvia AS hadde utfordringer med nettkapasiteten, viser nye analyser at det er samfunnsøkonomisk mer hensiktsmessig å forsterke nettet med tradisjonelle nettinvesteringer framfor å bruke fleksibilitetsløsninger for å utsette investeringene. Dette kommer fram i en ny rapport etter en studie som analyseselskapet Thema...
Artikkelen er 529 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.