Vedlikeholdsarbeid på Vindparken på Smøla. Foto: Vertikal Service

Statkraft oppnår en milliongevinst på å overhale og forlenge levetiden til turbinbladene på Smøla.

Den første vindparken på Smøla ble Norges første store vindpark da de 20 turbinene på 2 MW fra Siemens Gamesa sto ferdig i 2002. Den gangen regnet Statkraft med at vindparken kunne ha en nominell levetid på rundt 20 år. I fjor gikk de imidlertid i gang med tiltak for...
Artikkelen er 535 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.