Magnetiseringstoppen på motoren (omvendt generator) som ble levert fra NEBB til Vassli i 1973 har fått ny mykstarter. Foto: Voith Hydro

Voith løste støyproblemene ved direkte, asynkron start på Vassli pumpestasjon med kreative metoder.

Fram til i fjor var «nattuglene» blant innbyggerne i Oppdal vant med at lysene blinket som besatt rundt midnatt. Årsaken var støy på nettet, generert av Vassli pumpestasjon i Driva-vassdraget. 20 millioner Trønderenergi, som eier pumpestasjonen, startet pumpeaggregatet på 10 MW om natta for ikke å irritere innbyggerne i Oppdal...
Artikkelen er 674 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.