olje og energiminister Terje Aasland (t.v.) og statsminister Jonas Gahr Støre under pressekonferansen om utlysning av havvindprosjekter på Oslofjorden 29. mars. Skjermskudd fra departementets nettsending.

Regjeringen inviterer til høyere utnyttelse av Utsira Nord. Men bare to av tre utbyggere får statsstøtte.

Regjeringen utlyste i dag de første havvindområdene på Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II, som de varslet allerede i januar. Det nye siden den gangen, er at de åpner opp for at installasjonene på Utsira Nord kan økes fra 1500 MW til inntil 2250 MW. På dette feltet må installasjonene...
Artikkelen er 607 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.