Rotorblader fra en ødelagt vindturbin. Foto: Frank Fennema/AdobeStock

Norsk selskap mottar 33 millioner kroner i støtte fra EU til prosjekt for resirkulering av vindturbinblader.

I løpet av de neste fire årene skal Høyanger-bedriften Gjenkraft oppskalere pyrolyseprosessen som EU ser som en nøkkelteknologi i det grønne skiftet. Pilotanlegget på Fundo i Høyanger få ha kapasitet til å resirkulere 20.000 tonn vindturbinblader i året. EU-støtte I år ble det kjent at det europeiske samarbeidsprosjektet Refresh fikk...
Artikkelen er 478 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.