– Solkraft er utvilsomt den energiformen som kan bygges ut raskest, sier Bjørn Thorud, her foran familiens bolig, et såkalt passivhus med solceller på taket. Foto: Stein Arne Bakken

– Solkraft kan bygges ut i stort omfang, forholdvis raskt, uten naturinngrep og konsesjonsbehandling.

Bjørn Thorud, en av landets fremste eksperter på solenergi, snakker varmt om den nye fornybare energikildens muligheter, om å kunne realisere et teknisk potensial på 66 TWh i året ved legge solceller på egnede tak og fasader på næringsbygg, bolighus og garasjer. Dersom også «grå arealer» tas i bruk; ubrukte...
Artikkelen er 1324 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.